Dijitalleşen dünyada müvekkil ilişkileri nasıl olmalı?

Covid-19 salgını ile birlikte başlayan kapanmalar neticesinde birçok iş toplantıları, iş birliği organizasyonları vb. etkinlikler iptal edildi. Bu gibi büyük organizasyonların yanı sıra birçok şirket ufak çaplı iç ve dış toplantılarını dahi dijital ortamda çevrim içi gerçekleştirmek durumunda kaldı. www.lawgazette.co.uk Başyazarlarından Eduardo Reyes kaleme aldığı “How to: Keep clients close” başlıklı yazısında dijitalleşen dünyada müvekkillerle yakın ilişkilerin nasıl kurulacağına ilişkin bazı öneriler sundu. Bu süreçle ilgili olarak önemli hukuk firmalarının yanı sıra STK’lardan da örnekler verdiği yazısında Reyes, müvekkillerle ilişkileri geliştirmek ve potansiyel müvekkillerle bir araya gelmek için gerçekleştirilen çevrim içi organizasyonlara ve bunların sonuçlarına yer verdi.

Yazısında uzun süredir fiziki organizasyonların yapılmadığına değinen Reyes, bu durumun özellikle de Ticaret Hukukuyla ilgilenen avukatları ve hukuk bürolarını etkilediğini belirtti.

Reyes; 2020 mart ayında pandeminin bütün dünyaya yayılmasının ardından etkinliklerin, iş dünyasındaki toplantı ve görüşmelerin çevrim içi alanlarda gerçekleştirildiğine değindiği yazısında; bu sürece hukuk bürolarının da ayak uydurduğunu ve müvekkilleriyle olan görüşmelerini çevrimiçi şekilde gerçekleştirdiğine değindi.

Kingsley Napley’in İş Geliştirme ve Pazarlama Müdürü Leor Franks ile görüşen Reyes yazısında; Franks’ın müvekkiller ile bağların sıkı tutulması gerektiğini ve bu süreçte kendi avukatları da dahil olmak üzere çeşitli konuşmacıları ve katılımcıları bir araya getirecek webinarlar düzenlemeye başladıklarını söylediğine yer verdi.

İnşaat Hukuku alanında uzmanlaşan Barton Legal Hukuk Bürosu tarafından gerçekleştirilen çevrimiçin etkinliklere de yazısında yer veren Eduardo Reyes, Barton Legal’in farklı ülkelerdeki konuşmacı ve katılımcılarla kendini dünya çapında öne çıkardığını belirtti.

Makalesinde; Law Society Etkinlik ve Eğitim Müdürü Claire Marsh’ın "Yılın başlangıcından bu yana, etkinliklerimiz aracılığıyla her zamankinden daha fazla üyeye ulaştık." sözlerine yer veren Eduardo Reyes, gerçekleştirilen doğru çevrimiçi organizasyonlarla yeni kişilere ulaşılabilme imkanının olduğuna vurgu yaptı.

www.lawgazette.co.uk Başyazarlarından Eduardo Reyes kaleme aldığı “How to: Keep clients close” başlıklı makalesinde ayrıca En İyi İpuçları başlığı altında yedi önemli konuya dikkat çekti.

Hedef Kitle: Bir etkinliğin canlı olarak dünyanın her yerinden izlenebilir olması önemli değildir. Önemli olan şey davetli listesinin sınırlı olması, etkinliğe katılacak olan kişilerin katılımlarına değer verildiğinin gösterilmesidir. Bu sayede insanların etkinliğe katılma ve o etkinliğin uzun süre hatırlanabilir olmasına imkan sağlamaktadır. İyi Bir Organizasyon Ekibi: Teknolojiyi kullanabilen ve organizasyon yapmayı bilen bir kişinin olması tüm organizasyon süreçlerini yürütebileceği anlamına gelmez. İyi bir organizasyon için 4 önemli birleşen(kişi) bulunmaktadır. Bunlar; davetlilerle ilgilenilmesi ve davet edilecek kişilerin bulunması, Etkinliğin yönetilmesi yani etkinlik yöneticisi, Sosyal medya sorumlusu ve etkinlikte konuşulan konuları makale haline getirebilecek bir gazeteci veya firma içinden bir çalışanın olması, Broşürler ve Bilgi Notları: Gerçekleştirilecek olan çevrimiçi etkinlikteki teknik konular için fiziksel bir etkinlikte olduğu gibi çeşitli açıklayıcı materyaller hazırlanması, Etkileşim: Etkinlik öncesinde çevrim içi etkinliğin moderasyonuna dair bir planlama yapılması. Kimler konuşacak, kimler cevap verecek, söz hakkı verme yetkisi kimde olacak ve seyirciler içerisinden kimler aktif rol oynayacak gibi soruların yanıtlarının düşünülüp planlanması, Aktiviteler: Yaşanacak olan aksiliklerin katılımcılar için sorun teşkil etmemesi için gerçekleştirilecek olan çevrimiçi aktivitenin seçimine ve planlamasına önem verilmesi. İyi Sebepleri Unutma: Katılımcılara gerçekleştirdiğiniz etkinliğin çıkar ilişkisi gütmediğini ve onlara katkı sunmak amacı taşıdığının hissettirilmesi Kayıtları Tutmak: Herkes 'işler eskisi gibi olmayacak' diyor. Bunun nedeni, 'yeni' dünyanın bazı bölümlerinin 'eski'den daha iyi çalışmasıdır. Gelecekte doğru bir yaklaşım elde etmek için etkinlik sürecindeki artı ve eksilerin kayıtlarının tutulması ee etkinliğe dair bir SWOT analizinin yapılması

Makalenin detayları ve orijinal metni için: https://www.lawgazette.co.uk/features/how-to-keep-clients-close/5108574.article