1. Aksan Akademi nedir?

Aksan Akademi 2022 seminer programı, hukuk fakültesi üçüncü sınıf öğrencileri ile alanında uzman kişileri yüz yüze seminerler ve online bir platform olan Aksan Akademi üzerinden bir araya getirecek. Hukukçular arasındaki iletişim ve bilgi ağını güçlendirmeyi hedefleyen Aksan Akademi platformu ise, artık mobil uygulama üzerinden de ulaşılabilir olacak.

Aksan Akademi platformunda;

Videolar bölümünde; hukuka, iş yaşamına ve sosyal hayat becerilerine ilişkin pek çok eğitime ulaşabilirsiniz.

Blog bölümünde; teorik hukuk eğitiminin yanı sıra hukukla iç içe geçen pek çok alanda; yenilikçi bakış açısıyla hazırlanmış zengin içeriklerimizi okuma fırsatı bulabilirsiniz.

Kütüphane bölümünde; 1000’i aşkın esere online olarak ulaşabilir ve Aksan Hukuk Bürosu’nun kütüphanesinden yararlanabilirsiniz.

Akademi Sosyal bölümünde; fikirlerinizi paylaşabilir, hem yazılı hem de sesli ve görsel özellikleri olan yepyeni bir forum deneyimi yaşayabilirsiniz.

2. Aksan Akademi 2022 seminer programına kimler başvurabilir?

Aksan Akademi programına, İstanbul’daki tüm üniversitelerin üçüncü sınıf hukuk fakültesi öğrencileri başvuruda bulunabilir.

3. Akademi neden sadece hukuk fakültesi üçüncü sınıf öğrencilerine yönelik düzenleniyor?

Akademi'nin sadece üçüncü sınıf öğrencilerine yönelik olmasının amacı; aynı seviyedeki öğrencileri bir araya getirerek verimliliği arttırmak ve hukuk nosyonu oluşmaya başlamış öğrencilere son sınıf derslerini almadan önce farklı bakış açıları kazandırarak hukukçu kimliklerinin gelişimine katkıda bulunmaktır.

4. Programa yapılan başvuruları kimler değerlendiriyor?

Değerlendirme süreci, Aksan Hukuk Bürosu bünyesindeki avukatlar, yöneticiler ve danışman akademisyenlerden oluşan objektif ve tarafsız bir komite tarafından yürütülür.

5. Aksan Akademi 2022, hangi tarihlerde gerçekleştirilecek ve program içeriği nasıl olacak?

Aksan Akademi 2022; Şubat, Mart ve Nisan ayları boyunca devam edecek. Programın içeriği ve tarihleri, kabul edilen öğrencilere geri dönüş yapıldığında bildirilecek. Geçmiş dönem seminerlerimizin içeriği ya da Aksan Akademi programına dahil olmuş olan konuklara ilişkin bilgi sahibi olmak isterseniz Aksan Akademi platformunun hakkımızda kısmını gözden geçirebilirsiniz.

6. Seminerlerin sınavlarla çakışması durumunda nasıl bir yol izlenir?

Seminer takvimi düzenlenirken, hukuk fakültelerinin sınav programları göz önünde bulundurulmuştur. Seminer saatlerinin, dersler ve sınavlarla çakışmayacak şekilde gerçekleştirilmesine özen gösterilmiştir. Yine de program takviminin sınavlarınızla çakışması söz konusu olur ise zorunlu mazeret hallerine ilişkin prosedür izlenecek olup 9. sorunun cevabında ilgili süreç detaylı şekilde ifade edilmiştir.

7. Aksan Akademi platformunun kullanımında herhangi bir teknik sıkıntı ile karşılaştığımda ne yapabilirim?

Herhangi bir teknik sorun ile karşılaştığınızda bize teknik@aksanakademi.com mail adresinden ulaşabilirsiniz.

8. Online seminerlerde herhangi bir teknik sıkıntı ile karşılaşırsam nasıl bir yol izleyebilirim?

Seminerin online yapılması halinde, her online seminerden 1 hafta önce, sizlere program bilgileri ve eğitimden sorumlu moderatörün iletişim bilgilerini ileteceğiz. Böylece herhangi bir teknik sorunla karşılaşmanız durumunda direkt olarak moderatör ile iletişime geçebilecek ve sorununuzu hızlıca halledebileceksiniz.

9. Zorunlu mazeret hallerinde ne şekilde bir bildirim yapmam gerekmektedir?

Öğrenciler, yapılacak olan seminere ilişkin zorunlu mazeret hallerini, seminerden en geç beş gün öncesinde akademikomitesi@aksanakademi.com mail adresine bildirmelidirler. Zorunlu mazeret hali sadece 2 seminer için kullanılabilir. Ancak mazeretlerini bildirmeksizin seminere katılım göstermeyenler ve mazereti kabul edilmeyen öğrenciler programa devam edemezler.

10. Aksan Akademi 2022 programı sonunda sertifika alacak mıyım?

Programın tamamına eksiksiz şekilde katılım göstermiş olan öğrenciler, program sonunda dijital sertifika almaya hak kazanabilecektir.