1. Aksan Akademi nedir?

Aksan Akademi, odak noktası eğitim olan pro bono bir girişimdir. Aksan Akademi’nin öncelikli çıkış noktası hukuk öğrencilerine yönelik farkındalık yaratan, multidisipliner ve bütüncül bir program sunma arayışı olmuştur. Bu bakış açısıyla Aksan Akademi, her yıl 3. sınıf hukuk fakültesi öğrencilerine yönelik bir eğitim programı hazırlamaktadır.

2. Aksan Akademi’de hangi alanda eğitimler verilmektedir?

Aksan Akademi etkili iletişim, finans okuryazarlığı, sosyal sorumluluk, hukuk, psikoloji, yapay zeka, spor, markalaşma, sürdürülebilirlik ve başarı hikayeleri gibi pek çok başlıkta eğitimleri içinde barındıran ve öğrencilere hayata dair bütüncül bir farkındalık kazandırmayı amaçlayan bir oluşumdur.

3. Aksan Akademi’ye kimler başvurabilir?

Aksan Akademi’ye 3. sınıf hukuk fakültesi öğrencileri başvurabilir.

4. Aksan Akademi eğitimleri online mı yüz yüze mi gerçekleştirilmektedir?

Aksan Akademi eğitimleri yüz yüze Aksan Hukuk Bürosu’nda gerçekleştirilmektedir. (Yurt dışı içerikli eğitimler ile bazı özel hallerde online eğitimler de gerçekleştirilmektedir.)

5. Aksan Akademi başvuru süreci nasıl ilerler?

Aksan Akademi başvuruları iki aşamadan oluşmaktadır. İlk aşamada online ve yazılı olarak katılımcılara üç adet soru yöneltilir. İkinci aşama için başvuranlar arasından seçilen 60 kişi Aksan Hukuk Bürosu’nda yüz yüze mülakatlara davet edilir. Mülakat ilki bireysel ikincisi grup olmak üzere iki aşamalı bir değerlendirmeden oluşmaktadır.

6. Aksan Akademi’ye nasıl başvurulur?

Aksan Akademi her yıl sonunda başvuru tarihlerini LinkedIn ve Instagram hesaplarından duyurur. Burada yer alan tarih bilgileri ve yönlendirmeler ile başvuru yapılmaktadır.

7. Aksan Akademi’ye başvurmak için yabancı dil yeterlilik belgesi ve yüksek bir GNO gerekli midir?

Aksan Akademi başvuru şartlarında herhangi bir dil yeterlilik belgesi ile yüksek GNO bulunmamaktadır.

8. Aksan Akademi’ye katılım ücretli midir?

Aksan Akademi pro bono ücretsiz bir oluşumdur.

9. Aksan Akademi eğitimleri hangi gün ve saatlerde gerçekleşmektedir?

Aksan Akademi eğitimleri katılımcıların üniversite sınav tarihleri gözetilerek en uygun tarih aralıklarında düzenlenmektedir. Dersler, konuşmacımızın durumuna göre değişkenlik göstermekle birlikte haftada bir gün (genellikle çarşamba günleri) saat 18.00’de gerçekleştirilmektedir.

10. Aksan Akademi katılımcıları için Aksan Hukuk Bürosu bünyesinde staj imkânı var mı?

Aksan Akademi eğitimlerinin bitmesi akabinde katılımcılar, staja başvuru yapabilmekte ve başvuruların değerlendirilmesi sonrasında ise bir aylık süre ile staj yapma imkânı elde etmektedir. Aksan Akademi’ye katılım doğrudan staj imkânı sağlamamaktadır.

11. Aksan Akademi’ye katılım sonrasında sertifika alma koşulu nedir?

Aksan Akademi kapsamında dönem içinde gerçekleştirilen tüm derslere %100 katılım olması şartıyla eğitim sonunda katılımcılar sertifika almaya hak kazanacaktır.