Uzaktan çalışmak hukuk firmalarına büyük kar sağlayabilir.

abovethelaw.com internet sitesinde yer alan “Law Firms Can Save Tons Of Money By Continuing Virtual Work” başlıklı yazısında The Rothman Law Firm’in ortaklarından Jordan Rothman uzaktan çalışmanın hukuk firmalarının büyük tasarruflar elde edeceğini kaleme aldı.

Rothman yazısında hukuk firmalarını Covid-19 salgını ile öğrenilen uzaktan çalışma yönteminin hukuk firmalarının gündeminde olmasının önemine vurgu yaparak; Covid-19 sürecinde öğrenilen tüm bilgilerin uzaktan çalışmayı teşvik etmek için kullanılması gerektiğine yer verdi.

Çoğu hukuk firmasının gayrimenkul maliyetlerinin finansal başarılarını olumsuz etkilediğine değinen Rothman, bu kalemin hukuk firmaları için önemli giderlerden biri olduğunu belirtti. Bazı durumlarda koşulların hızlı değişebildiğine dikkat çeken Rothman, koşulların değişmesi durumunda firmaların emlak maaliyetlerini, personel sayısına veya doğru boyuta göre küçültmesi son derece zor olduğunu ve bu durumun hukuk firmaları maliyet kalemleri üzerinde olumsuz etki yaptığına değindi.

Yazısında kendi kariyerinden de örnekler veren Rothman, gayrimenkul maliyetleri ile uğraşan küçülmeye gittiklerinde ofis değiştiremedikleri için yarı doluluk kapasitesine sahip firmaların gayrimenkul maliyetlerini ödemeye çalışırken kayıplara uğradıklarına da yer verdi.

Kaynak: https://abovethelaw.com/2021/06/law-firms-can-save-tons-of-money-by-continuing-virtual-work/?rf=1

Ali Faruk
23-12-2021 13:49 gönderildi.

TEST1