Tahvil alımlarının azaltılması için FED görüşme yapmayı planlıyor.

ABD Merkez Bankası (FED) San Francisco şubesi Başkanı Mary Daly, merkez bankasının yürüttüğü tahvil alım programının ekonomi ve istihdamdaki toparlanmayı desteklemek için gerekli olduğunu ancak alımların azaltılmasını değerlendirmeye alacaklarını açıkladı.

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly konuşmasında; yapılacak olan görüşmelerin ayda 120 milyar dolar düzeyindeki tahvil alımlarının azaltılması hakkında olacağını belirtti.

Sıfıra yakın faizlerle borçlanma maliyetlerini tahvil alımlarıyla sağlayan FED bu sayede istihdam yaratmayı sağlayacak bir ekonomik ortam yaratmayı hedefliyor.

"Herkesin şunu bildiğinden emin olmak isterim ki bu söylediklerin şu anda bir şey yapılacağı anlamına gelmiyor" diyen Daly,  salgın öncesi döneme kıyasla 8 milyon kişinin işsiz olduğunu belirtti.

Fed'in Nisan ayındaki para politikası toplantısından bu yana bu yana FED yetkililerden bazıları ise yaşanan fiyat artışlarının enflasyon döngüsünün kalıcı bir unsuru haline gelmesi durumunda oluşabilecek sorunlara dikkat çekiyorlar.