Ortaklarımızdan Av. Alper Onar genç hukukçu adaylarına yurt dışında hukuk eğitimini anlattı.

Aksan Hukuk Bürosu Ortaklarından Av. Alper Onar Aksan Akademi 2021 katılımcıları ile bir araya geldi. Yurt Dışında Hukuk Eğitimi başlıklı workshpta Onar; hem kendisinin yurt dışındaki eğitim tecrübelerinden bahsetti, hem de genç hukukçu adaylarının yararlanabilecekleri fırsatlara değindi.

Yurt dışında lisansüstü eğitim almayı düşünenlerin öncelikli olarak staj dönemlerinde çalışmak istedikleri alanı belirlemesi gerektiğine vurgu yapan Onar, lisans eğitimini tamamlar tamamlamaz yurtdışında lisansüstü eğitim almaya gidenlerin hukuk alanına dair tecrübelerinin az olmasından dolayı zorluklar yaşadığını belirtti.

Avukatlık mesleğinin getirdiği tecrübelerin, ilgili hukuki alandaki bilgilere önemli katkılar sunduğuna vurgu yapan Av. Alper Onar, en az üç yıllık tecrübenin lisansüstü eğitimde önemli katkısının olduğunu söyledi.

Konuya ilişkin katılımcıların sorularını yanıtlayan Onar ayrıca, Amerika, İngiltere, İsviçre ve Almanya gibi çeşitli ülkelerin yanı sıra Türkiye’deki lisansüstü eğitim imkanlarına da konuşmasında yer verdi.