Aksan Akademi 2021 kapsamında katılımcılar Bilişim ve Teknoloji Hukukunu Bedii Kaya ile konuştu.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilişim ve Teknoloji Hukuku Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Bedii Kaya, Aksan Akademi 2021 kapsamında gerçekleştirilen inhouse webinarların altıncı konuğu oldu ve öğrencilerle çağın gerekliliği olan Teknoloji ve Bilişim Hukuk hakkında konuştu.

“Bilişim Dünyasında Hukukçular İçin Fırsatlar” başlıklı konuşmasında Bedii Kaya; Bilişim ve Teknoloji Hukukun dinamik bir alan olduğuna değinerek, teknolojinin hızla gelişmesi ve bu gelişimle birlikte hukukun bu gelişmeleri yakalaması gerektiğine değindi.

Gelişimle birlikte hukukçuların alana dair farklı refleksler geliştirmesi gerektiğine vurgu yapan Kaya, alana dair verdiği teorik bilgilere ek olarak, Bilişim ve Teknoloji Hukukunda Avukatlık imkanlarına da değindi.

“Bilişim sistemlerinin insanlar tarafından yoğun olarak kullanılmaya başlanmasıyla dijital dünyadaki eylemler hedef haline gelmiştir.” şeklinde konuşan Bedii Kaya, Bilişim ve Teknoloji Hukukunun Ceza Hukukundan başlayarak, hukukun tüm alanlarında kendini gösterdiğini belirtti.

Bilişim ve Teknoloji Hukukunda kendini geliştirmek isteyen genç hukukçuların öncelikle çalışacakları hukuki alanın üzerinde durduğu tüm hak ve yükümlülükleri bilmesinin önemine vurgu yapan Bedii Kaya, ilgili hukuk alanına dair iyi bir muhakeme yeteneğinin gerekliliğine de değindi. Önceki dönemlerde gerçekleştirilen projelerde birçok alanda hukuki danışmanlığın alındığını hatırlatan Kaya, dijitalleşme ile Bilişim ve Teknoloji Hukuku alanında da risklere karşı danışmanlık desteğine ihtiyaç duyulmaya başladığını söyledi.  Teknolojinin hızla ilerlemesi ve dijital dünyada yeni ihtiyaçların ortaya çıktığını belirten Kaya, henüz bu alanın yeni yapılanmasından ötürü hala daha gelişim ve ihtiyaçların devam ettiğine vurgu yaptı.