Trafik sigortasında önemli değişiklikler yapılacak.

SEDDK Başkanı Türker Gürsoy yaptığı açıklamada Anayasa Mahkemesi kararının dikkate alınarak düzenlemeler yapıldığını ve daha önceki belirsizliklerin önüne geçilmesi yapılan değişikliklerin reform niteliğinde olduğunu belirtti.

Türkiye Sigorta Birliği’nin (TSB) tarafından 10’uncu defa düzenlenen Sigorta Haftasında gerçekleşen  “2021’de Sigortanın Türkiye Ekonomisine Katkısı, Beklentiler, Fırsatlar” başlıklı panelde konuşan Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Türker Gürsoy, Anayasa Mahkemesi ve Danıştay’ın kararları gözönüne alınarak düzenlenen kanun taslağının trafik sigortasındaki belirsiz tarafları çözeceği yönünde kanaatlerinin olduğunu açıkladı. Gürsoy ayrıca yapılacak olan düzenlemede zorunlu trafik sigortalarının iyileştirileceğini benzer modellere sahip ülkelerin incelenerek en iyi örneklerden edilen analizler sonucu hizmet kalitesinin yükseltileceğine vurgu yaptı.

Kaynak: https://www.dunya.com/sektorler/sigortacilik/trafik-sigortasinda-reform-niteliginde-degisiklikler-geliyor-haberi-623272