Spor Klüplerinin yeni trendi Fan Token’lar

Gündemde önemli yer tutan “Fan token”lar önemli bir trend haline gelmeye başladı. Diğer adıyla taraftar token olarak bilinen kripto para dünyasının içinden çıkan yeni bir “dijital ödeme” kanalı lan bu token’ların işlevi sadece ödeme değil, dijital dünyanın yarattığı güçle, çevresinde güçlü bir network sistemi de kuruyor. Toplulukların gücünden faydalanan token’ların en son örneğini Fenerbahçe’nin ve Paribu’nun birlikte hayata geçirdiği projede görüldü. Fenerbahçe Kulübü yaptığı açıklamada 280 milyon TL’nin üzerinde gelir sağlandığını bildirdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunun Paribu CEO’su Yasin Oral yaptığı açıklamada Blokzincir teknolojisinin her alanı etkisi altına aldığı gibi spor dünyasını da doğrudan etkilediğini söyledi.

Oral konuşmasında “Tüm dünya dijitalleşmenin olanaklarından yararlanırken spor dünyasının bunun dışında kalması olası değil. Önemli olan buna ne kadar doğru adımlarla ve hangi hızla entegre olduğunuz. Taraftar token’ların sağladığı olanaklar kulüplerle taraftarlar arasındaki etkileşimi artırıyor.” sözlerine yer verdi.

Kaynak: https://www.dunya.com/finans/kripto-para/fan-token-taraftar-destekli-kripto-network-sistemi-haberi-630815