Biden, teknolojide tekelleşmeyi engelleyen düzenlemeyi imzaladı.

US Başkanı Joe Biden teknoloji şirketlerinin tekelleşmesini engelleyen ve rekabeti teşvik etmeyi amaçlayan düzenlemeyi geçtiğimiz günlerde imzaladı. "Rekabetsiz kapitalizm, kapitalizm değildir. Sömürü"dür şeklinde konuşan Biden "rekabeti baltalamakla" suçladığı Big Tech'i daha sıkı incelemeye alacaklarını da açıkladı.

Biden yaptığı açıklamada; büyük teknoloji firmalarının çok fazla kişisel bilgi toplaması, potansiyel rakipleri satın alması ve küçük işletmelerle haksız rekabet etmesi nedeniyle sorunların ortaya çıktığını söyledi.

72 eylem ve tavsiyeyi içeren düzenlemeyi içeren düzenlemeye göre; Teknoloji sektöründeki birleşmeler daha detaylı incelenecek ve kontrol edilecek. Veri toplama konusunda Federal Ticaret Komisyonu (FTC) tarafından belirlenecek yeni kurallar geçerli olacak. İnternet pazarlarında haksız rekabet yöntemleri engellenecek.

Biden yönetimi ilgili düzenlemeyle birlikte sağlık, seyahat ve tarım sektörlerindeki rekabeti geliştirmek için harekete geçmeyi de teşvik etmeyi planlıyor.

Kaynak: https://www.bbc.com/news/business-57783824